Het was weer episch ! | LAN Party 2017

2017-04-11

Op 22 maart was het dit jaar weer tijd om te gamen tot in de late uurtjes in plaats van feesten, zoals het een echte ICT-er betaamd. Dit keer mochten we de lokale Buurt- en Speeltuinvereniging “F.E.O.” aan de Gorechtkade onveilig maken. Met 200 gratis consumpties, pils en hamburgers hoefde niemand honger en zeker ook geen dorst te lijden. Voor de mensen onder ons die geen laptop meegenomen hadden of het PC-gamen wel even zat waren, was er dankzij gulle leden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende consoles als de PS4, de XBOX en natuurlijk de enige echte WII, waar dankbaar gebruik van gemaakt werd. Daarnaast was er dankzij YoungCapital ook nog de mogelijkheid om te gamen in virtual reality, maar lekker een potje darten was natuurlijk ook een optie.

Niet alleen konden we elkaar recreatief de hoeken van het beeldscherm laten zien, er werden hier ook serieuze strijden gestreden: Het FIFA-toernooi werd op deze avond aan de Gorechtkade beslist. Van de 8 finalisten kon er natuurlijk maar een winnen en uiteindelijk stonden Gerben en Jacco tegenover elkaar in de finale (Ja inderdaad, alweer Gerben). Op groot scherm konden we allemaal meekijken hoe Jacco de finale won en daarmee wist te voorkomen dat Gerben het 3e jaar op rij FIFA-kampioen zou worden van ASCI. Daarmee waren nog niet alle strijden gestreden, want uit de poll op Facebook was naar voren gekomen dat er deze avond ook nog Unreal Tournament gespeeld zou worden. Aan de lange tafel zaten alle deelnemers klaar om de alles en iedereen te slopen, maar zoals de winnaar van het toernooi zelf al zei: “Er kan er maar een de beste zijn jongens”. Remy mocht met slechts één kill meer dan Sylvain de prijs mee naar huis nemen, hoezo lucky?

En met het bekendmaken van de winnaar van de Mario Party was de avond compleet. Het was echt een toffe avond, hulde aan de CompetiCie voor het organiseren hiervan! En nu is het weer wachten op de volgende LAN-party.

Stan van Suijlekom